“Червените никога за 75 години не са записвали 5 мача без гол срещу

...
“Червените никога за 75 години не са записвали 5 мача без гол срещу
Коментари Харесай

ЦСКА с абсолютен антирекорд във вечното дерби

“Червените ” никога за 75 години не са записвали 5 мача без гол против “Левски ”
Покрай постната продукция във безконечното дерби на Великден изплува и един отрицателен връх на ЦСКА. За първи път в досегашната 75-годишна история на гневното опълчване “червените ” не съумяха да отбележат гол в 5 следващи дуела със “сините ” във всички съревнования.

Серията стартира през 2022 година с две нулеви равенства в шампионата - на 6 март и на 17 април с ментор Стойчо Младенов, продължи с успеха на “Левски ” с 1:0 във финала за купата на България на 15 май м.г., когато ментор бе Алан Пардю, след това с нов триумф на “сините ” в шампионата на 18 септември, този път с 2:0, с цел да се стигне до ново 0:0 на 17 април 2023 година В последните два мача треньор на “червените ” е Саша Илич.

Така бе усъвършенстван досегашният антирекорд на ЦСКА, закрепен на два пъти през годините, от 4 поредни срещи без маркирано попадение.

За първи път това се случва още в зората на футболно дерби №1 в България - първото нулево реми сред безконечните противници на 13 юли за състезание, последвано от 2:0 за “сините ” в подготовка за новосформиращата се “А ” група на 8 декември 1949 година, триумф с 1:0 за отбора от “Герена ” на 23 март 1950 година в шампионата и 0:0 на 11 юни 1950 година, отново за състезание.

Вторият случай е от надалеч по-нови времена: 1:0 за “Левски ” на 2 април 2006 година, за състезание, последвано от 0:0 след продължения на 30 юли с.г. в мач за суперкупата (но ЦСКА печели трофея с 3:0 при дузпите, когато Ивайло Петров-Пифа избави всички 11-метрови на “сините ”) и два пъти по 1:0 за “Левски ” в шампионата - на 17 септември 2006 година и на 8 април 2007 година, когато “сини ” и “червени ” още веднъж играха на Великден. И в четирите дуела на пейката на “сините ” бе Станимир Стоилов. При сегашната поредност Мъри има пръст също при 4 от заключените порти на тима, като напусна преди последното постоянно дерби и отборът бе изведен от Елин Топузаков.

Ако вземем поради единствено турнирните срещи сред безконечните противници, актуалната серия без гол на “червените ” е от 4 мача и съставлява подравнен антирекорд. В първите 4 издания на дуела в “А ” група - от 11 декември 1948 година до 11 юни 1950 година, “червените ” записаха две загуби с по 0:1 и две нулеви ремита.

До края на сезона ще има още един мач сред ЦСКА и “Левски ”, тъй като и двата тима ще влязат в първата шестица на шампионата, което значи спомагателна среща в плейофа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР